Aktuellt
Skidtalanger från Västernorrland uppmuntras

Sex unga skidåkare från länet uppmärksammades med varsitt stipendium i samband med Ångermanlands Skidförbunds årsmöte i Sollefteå den 8 november. Bakom stipendiet står Sparbanksstiftelsen Norrland som vill uppmuntra talanger till fortsatt utveckling.

– Skidåkande är starkt förknippat med Västernorrland och en viktig del av vår identitet. Det är underbart att kunna uppmärksamma så många duktiga unga idrottare. Förhoppningsvis sporrar det dem ytterligare, säger Stig Wiklund, stiftelsens ordförande, som delade ut stipendierna.

Sportsligt uppträdande viktigt
Stipendierna som motsvarar 12 500 kronor vardera delas varje år ut inom såväl alpint som längd och skidskytte. Stipendierna delas ut till en man och en kvinna inom varje gren. Dessa ska enligt kriterierna vara mellan 17 och 19 år, ha en stark anknytning till Västerbotten och vara något av ambassadörer för idrotten och stipendiets riktlinjer. Det är inte bara de bästa årsresultaten som belönas. Stor vikt läggs också vid sportsligt uppträdande och förmågan att kämpa och satsa på sin idrott.
– Jag känner mig jättehedrad. Skidåkning är en stor del av mitt liv och jag satsar otroligt mycket på det. Självklart gör stipendiet skillnad, säger Ella Bromée, en av årets stipendiater.


Sparbanksstiftelsen Norrlands Stipendier 2017 utsedda i samarbete med Ångermanlands Skidförbund:

• Oskar Karlsson, Anundsjö IF (skidskytte)
• Johanna Nordkvist, I 21 IF (skidskytte)
• Sebastian Nordlander, Kramfors Alpina Klubb (alpint)
• Ella Bromée, Sundsvalls Slalomklubb (alpint)
• Lovisa Olsson, Hägglunds SK Ski Team (längd)
• Jonathan Modin, Sollefteå Skidor (längd)