Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wwwroot/sparbanksstiftelsennorrland.se/wp-content/themes/sparbanken/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Bünsowdagen en succé – nu planeras för uppföljaren – Sparbanksstiftelsen

Bünsowdagen en succé – nu planeras för uppföljaren

Den första upplagan av Bünsow Business Growth Forum blev en succé. Nu planeras det redan för nästa år.
– Det behövs ett tillväxtforum av den här digniteten i Västernorrland där näringslivet och politiken kan nätverka, kompetensutveckla och göra affärer, säger Sparbanksstiftelsen Norrlands ordförande Stig Wiklund som är initiativtagare.

Premiären hölls den 24 oktober då Sundsvalls stadshus blev centrum för arrangemanget med en tillhörande galamiddag under kvällen. Intresset slog alla förväntningar och medförde positiva utmaningar att lösa.
– Vi hade fullsatt och slutsålt både dag och kväll. Jag tycker att det är ett bevis för att behovet att träffas på det här sättet är stort. Vi fick ordna 100 extraplatser bara för att det var sånt deltagartryck på galamiddagen på kvällen men det var ett så kallat angenämt problem, säger Stig. 

– Det är alltid svårt att genomföra något första året och man vet aldrig var det landar men baserat på de reaktioner som vi på Sparbanksstiftelsen Norrland har fått så blev det väldigt lyckat, säger Stig.

När Stig blev ordförande för tre år sedan ville han och vd Maria Hedblom förtydliga Sparbanksstiftelsen Norrlands närvaro i Västernorrland. Tanken på ett näringslivsforum föddes och han tog kontakt med Bengt-Göran Persson som äger Åre Business Forum, samt Magnus Pallin, kontorschef på Swedbank i Sundsvall.
– De har varit perfekta partners i hela projektet och brunnit för att Sundsvall och regionen ska ha en arena där vi kan samlas och resonera, samtidigt som vi får kompetensutveckling. Det går också helt i linje med det lokalsamhälle som vi i Sparbanksstiftelsen Norrland vill verka för, säger Stig.

Ett stort dragplåster var förre statsministern Fredrik Reinfeldt som drog en mycket uppskattad omvärldsanalys. 

Det bjöds på ett brett program som varvade intressanta föreläsningar av inspirerande ledare till öppningen av Nasdaq-börsen från Sundsvall.
– Det blev uppskattat med klockringningen och öppningen av börsen, därefter presenterade fastighetsbolaget NP3 sin kvartalsrapport med vd Andreas Nelvig på scenen. Jag tror det är viktigt att ha lite annorlunda inslag en sån här dag och börsöppning är något som inte alla varit med om.

Vilka framtidsvisioner finns för Bünsow Business Growth Forum?
– Att vi kör vidare och utvecklar konceptet ytterligare, vi på Sparbanksstiftelsen Norrland har bestämt att vi satsar nästa år också. Då får en ännu starkare plattform att stå på i Sundsvall och i Västernorrland och förhoppningsvis kan vi ha ett lika tajt och bra samarbete med Swedbank. Det känns som att vi båda blev vinnare i det här, säger Stig.

Bilden: Hela det arrangerande gänget hade all anledning att jubla efter succédagen.
Foto: Sparbanksstiftelsen Norrland