60 000 kronor till unga skidtalanger från Västerbotten

Fyra unga skidåkare från länet uppmärksammades med varsitt stipendium i samband med Västerbottens Skidförbunds årsmöte den 26 oktober. Bakom stipendiet står Sparbanksstiftelsen Norrland, som vill uppmuntra talanger till fortsatt utveckling.

Olle Hellsten, Lycksele, Wilma Marklund, Umeå, Arvid Törnblom, Umeå, och Evelina Crüsell, Skellefteå, är årets mottagare av Sparbanksstiftelsen Norrlands stipendium till unga skidtalanger i Västerbotten.

Mottagarna ska enligt kriterierna vara mellan 17 och 19 år, ha en stark anknytning till Västerbotten och vara något av ambassadörer för idrotten och stipendiets riktlinjer. Det är inte bara de bästa årsresultaten som belönas. Stor vikt läggs också vid sportsligt uppträdande och förmågan att kämpa och satsa på sin idrott. Stipendiet uppgår till 15 000 kronor per person.

– Vi hoppas att stipendiet kan sporra dessa unga och duktiga idrottare ytterligare i deras fortsatta satsning. Priset bygger även på personliga kvaliteter och kvartetten har visat sig vara goda förebilder för andra. De har mycket att känna stolthet över med andra ord, säger Johan Duvdahl, styrelseordförande Sparbanksstiftelsen Norrland.

Det är elfte året i rad som Sparbanksstiftelsen Norrland delar ut stipendium till unga, lovande skidåkare i Västerbotten för att motivera, premiera och uppmuntra dem att fortsätta satsa på sina idrotter.

Årets mottagare är:

  • Olle Hellsten, Lycksele IF (alpint)
  • Wilma Marklund, UHSK Umeå SK (alpint)
  • Evelina Crüsell, Skellefteå SK (längdskidor)
  • Arvid Törnblom, IFK Umeå (längdskidor)

Precis som med stiftelsens övriga stipendier och stöd går inte skidstipendiet att ansöka om. Sparbanksstiftelsen Norrland har ett nära samarbete med olika lokala aktörer och tillsammans letar de aktivt upp och håller koll på potentiella stipendiater.
– Skidsporten är stor, både i vår region och i Sverige, och det känns fantastiskt roligt att få följa dessa ambitiösa idrottares framfart i spåren och i backarna, säger Johan Duvdahl.

På bilden: Olle Hellsten, Lycksele IF