Sparbanksstiftelsen

Under onsdagen delade Sparbanksstiftelsen Norrland ut sitt årliga skidstipendium till unga, lovande skidåkare i Västernorrland. Samtliga mottagare är mellan 17 och 19 år och belönas med 15 000 kronor vardera.
– Skidsport är väldigt stort i vår region och vi vill vara med och stötta duktiga unga idrottare, säger Stig Wiklund, stiftelsens ordförande, som delade ut stipendierna. Vi har nu också höjt priset till 15 000 kronor per stipendiat, tidigare var det 12 500 kronor.

Stipendiet delas ut i samarbete med Ångermanlands och Medelpads Skidförbund, och årets mottagare är:

  • Elin Modin, Sollefteå Skidor (längd)
  • Axel Nyström, Nolby Alpina (alpint)
  • Georg Ersson, IF Strategen (längd)
  • Julia Johansson, Anundsjö SKF (skidskytte)
  • Axel Saitton, I 21 IF (skidskytte)
  • Ella Bromée, Sundsvalls slalomklubb (alpint)

– Vi hoppas att det här ska sporra dem ytterligare och att det hjälper dem att nå sina mål. Vi har ju många duktiga skidåkare från Västernorrland. Frida Karlsson och Ebba Andersson är två tidigare stipendiater och det är fantastiskt roligt att följa deras utveckling och framgångar i skidspåret, säger Stig.

Skidstipendiet, i likhet med stiftelsens övriga stipendier och stöd, går inte att ansöka om. Stiftelsen har ett nära samarbete med en rad aktörer i regionen och tillsammans letar de aktivt upp och håller koll på potentiella stipendiater.

Mottagarna ska enligt kriterierna vara mellan 17 och 19 år, ha en stark anknytning till Västernorrland och vara något av ambassadörer för idrotten och stipendiets riktlinjer. Det är inte bara de bästa årsresultaten som belönas. Stor vikt läggs också vid sportsligt uppträdande och förmågan att kämpa och satsa på sin idrott.

Bilden: Stipendiaterna. Från vänster: Axel Nyström, alpint, Ella Bromée, alpint, Stig Wiklund, ordförande i Sparbanksstiftelsen Norrland, Elin Modin, längdåkning, Axel Saitton, skidskytte, och Tony Ersson pappa till Georg Ersson, längdåkning, Julia Johansson, skidskytte.