Sparbanksstiftelsen

Sparbanksstiftelsen Norrland väljer in ny kompetens i styrelsen genom ledamoten Andreas Fälldin från Älandsbro. Genom sitt engagemang för företagande och nätverkande hoppas han kunna påverka.
– Att främja sparsamhet och särskilt ung företagsamhet tycker jag är viktigt, säger Andreas.
Även på huvudmannasidan blev det nyval av fyra personer.

Fredag den 15 maj höll Sparbanksstiftelsen Norrland sin huvudmannastämma. Stämman hölls digitalt på grund av det rådande coronaläget. Stämman inleddes sedvanligt med ett kort seminarium där det förutom utdelningen av konstnärsstipendiet på 100 000 kronor till Martin Skimutis även bjöds på musikalisk underhållning från Nolatrion samt filmvisning från Ung företagsamhet. Allt skedde digitalt via Teams. Direkt efter seminariet hölls stämman.
Ordföranden Stig Wiklund från Sundsvall fick förnyat förtroende, det skedde även omval av ledamöterna Maria Olofsson, Umeå, och Martin Hedqvist Skellefteå. Andreas Fälldin, Älandsbro, valdes in som ny ledamot.
Fyra nya huvudmän förstärker stiftelsens ideella arbete: Delia Zadius Umeå, Björn Olsson Örnsköldsvik, Peter Lindström, Åsele samt Gabriella Kjellberg, Söråker.

Flera hjärtefrågor för Andreas

För Andreas Fälldin, 38, intensifieras engagemanget då han varit verksam som huvudman från 2015.
– Det känns bara bra att få förtroende som styrelseledamot, det känns naturligt att utveckla mitt uppdrag. En av de stora frågorna för mig är just att främja sparsamhet och särskilt ung företagsamhet som jag tycker är viktigt. Om man tittar på det kontantfria samhället som vi rör oss mot så är det särskilt viktigt att våra unga får lära sig att hantera pengar och dess värde, säger Andreas Fälldin.
När det kommer till regionsutvecklande arbete tycker han att Sparbanksstiftelsen Norrland spelar en viktig roll som välgörare och möjliggörare.
– Tittar man på det genomslag som Bünsowdagen fick så är jag övertygad om att nätverkandet behövs. Såna initiativ bidrar till regionens utveckling och jag ser gärna att det skapas ett samarbete runt tillväxtdagar på mindre orter, det ligger mig varmt om hjärtat, säger Andreas.
Han jobbar på Edmolift i Härnösand som platschef där han ansvarar för produktion, konstruktion och administration. Företaget exporterar saxlyftar över hela världen.
Ordföranden Stig Wiklund är nöjd över tillskottet av Andreas i styrelsen.
– Andreas besitter många kunskaper och har bred erfarenhet från näringslivet. Genom arbetet med Sparbanksstiftelsen Norrland, där han även suttit i valberedningen i några år, har han fått god insyn i vårt engagemang och blir en fortsatt kraft att räkna med, säger ordförande Stig Wiklund.

Delia Zadius ny huvudman

Delia ZadiusFrån Umeå knyter man upp Delia Zadius som ny huvudman. Hon är 32 år och vd/verksamhetsansvarig på assistansföretaget Blomstra som hon grundade. Det står i dag på tre ben: personlig assistans, hemtjänst och städning med över 100 medarbetare. Delia har gjort sig känd som en målmedveten och driven entreprenör. 2019 utsågs Blomstra till Årets företag vid Umeås näringslivsgala.
– Det känns väldigt kul och väldigt nytt för mig, jag ger mig in i stiftelsearbetet för att lära mig något nytt samtidigt som jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och det ledarskap jag byggt upp sedan 2012 när jag blev egen företagare, säger Delia.
– Jag vet hur mycket det betyder att känna stöd från en bank eller personer som tror på ens idéer och jag brinner för att se nya affärsidéer. Kan man lyfta personer som har drömmar och en bra plan så är jag den första att göra det och gärna genom forum där det kan resultera i något stort och gott för andra människor, säger Delia.
Stig Wiklund ser Delia som en blivande kraft i Sparbankstiftelsen Norrlands framtida arbete.
– Hennes meriter talar för sig självt, Delia har marscherat snabbt fram i näringslivet och det gör man tack vare en målmedvetenhet som jag är säker på kommer väl till nytta hos oss också, säger Stig.

 

På bilderna:
Andreas Fälldin, ny styrelseledamot Sparbanksstiftelsen Norrland
Delia Zadius, ny huvudman Sparbanksstiftelsen Norrland