Ny styrelseledamot och nya huvudmän i Sparbanksstiftelsen Norrland

Sparbanksstiftelsen Norrland fortsätter att knyta till sig styrelsemedlemmar och huvudmän med imponerande erfarenheter och kompetenser. Sollefteåbon och egenföretagaren Åsa Gallegos Torell är ny styrelseledamot, som valdes in vid den senaste årsstämman.
– Ett hedrande uppdrag och jag ser fram emot att lära mig ännu mer om alla spännande företag och entreprenörer i vår region, säger hon.

Sparbanksstiftelsen Norrlands årsstämma genomfördes den 6 maj och där valdes alltså Åsa Gallegos Torell, 44 år, in som ny ledamot i styrelsen. Åsa är entreprenör och har drivit företag sedan 2007. Idag äger hon företaget Deep Islands Productions AB, där hon bland annat arbetar som fotograf, skribent och översättare. Hon har tidigare varit ordförande i Q-nätverket, en företagarförening för kvinnor som är företagare och ledare i Sollefteå. Föreningen arbetar för fler kvinnor på ledande positioner.

– Den geografiska spridningen bland oss i styrelsen är viktig och med mitt nätverk i Västernorrlands inland kommer jag kunna bidra ytterligare till att lyfta verksamheter som behöver en push i rätt riktning, säger Åsa Gallegos Torell.

Johan Duvdahl ser fram emot att få sällskap av Åsa i styrelsen.

– Åsa har ett stort driv och samhällsengagemang, vilket är egenskaper vi värderar högt, och vi är glada att få välkomna en så dedikerad person i styrelsen, säger han.

Fortsätter i styrelsen gör nämnda Johan Duvdahl (Storuman) samt Gabriella Kjellberg (Söråker), Maria Olofsson (Umeå), Anna Norberg (Lycksele), Martin Hedqvist (Skellefteå) och Andreas Fälldin (Älandsbro).

”Kan göra stor skillnad”

På Sparbanksstiftelsen Norrlands årsstämma valdes även två nya huvudmän in. Umeåbon Ingrid Lindelöw Berntsson, 58 år, är en av dem.

– Det är hedrande att bli invald som huvudman. Sparbanksstiftelsen Norrland spelar en viktig roll i att lyfta regionens entreprenörer och deras affärsidéer och här kan vi göra stor skillnad, säger hon.

Ingrid är vd och ägare av Shift Education, som bland annat tar fram utvecklingsprogram och erbjuder chefscoachning till företag och organisationer. Hon äger också Leia Vision, ett socialt företag som erbjuder människor som står långt ifrån arbetsmarknaden en chans till arbetsträning och som i sin tur stöttar småföretagare med delar som administration, städning och IT.

Ingrid brinner för socialt företagande och kvinnors företagande.

– Jag kommer ta med mig erfarenheterna från min egen entreprenörsresa i rollen som huvudman på Sparbanksstiftelsen Norrland där jag får möjlighet att engagera mig och påverka inriktningen på stiftelsens verksamhet inom dessa viktiga frågor. Jag vurmar även för entreprenörskap bland unga, en målgrupp där det finns en utmaning i att man inte hunnit jobba ihop de ekonomiska resurser som krävs för att driva sin verksamhet fullt ut. Även här kan stiftelsen göra stor skillnad, säger hon.

Sparbanksstiftelsen Norrlands styrelseordförande Johan Duvdahl är nöjd över att man lyckats knyta till sig Ingrid som huvudman.

– Ingrid har lång erfarenhet från näringslivet och en bredd av kompetenser som stiftelsen kommer ha stor nytta av, konstaterar han.

Förutom Ingrid Lindelöw Berntsson valdes även Linda Folkesson (Örnsköldsvik) in som ny huvudman. Fortsätter som huvudmän gör även Birgitta Magnusson (Sundsvall), Jonas Väst (Sundsvall), Malin Sahlén (Örnsköldsvik) och Fredrik Lundqvist (Lycksele).

På bilden: Åsa Gallegos Torell och Ingrid Lindelöw Berntsson