Sparbanksstiftelsen

Frida Anundsson blir ny vd i Sparbanksstiftelsen Norrland och Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse. Hon tar över rodret från Maria Hedblom som efter 14 år på olika poster i stiftelserna går i en välförtjänt deltidspension från och med september.
– Det är med stor glädje och ödmjukhet jag ser framemot hösten och att axla rollen som vd, säger Frida Anundsson.

Frida Anundsson kommer närmast från rollen som kontorschef för Swedbanks bankkontor i Västernorrland och har jobbat i Swedbank sedan 2011.

– Under mina år i Swedbank har jag haft en god kontakt med Sparbanksstiftelsen Norrland. Maria Hedblom har gjort ett väldigt bra jobb under sina 14 år och det känns hedrande att nu få ta vid och fortsätta utveckla stiftelserna framåt tillsammans med kompetenta styrelser och engagerade huvudmän, säger Frida Anundsson.

Maria Hedblom har arbetat med Sparbanksstiftelsen Norrland och Riskkapitalstiftelsen sedan 2008 och har axlat rollen som vd för stiftelserna sedan 2017. Nu lämnar hon alltså över facklan till kollegan Frida Anundsson, som kommer att fortsätta vara stationerad i Örnsköldsvik och därmed stärker närvaron i Västernorrland.

– Frida kommer in i rollen med både bred erfarenhet inom Swedbank och nya perspektiv så vi är väl rustade för att fortsätta resan, säger Maria Hedblom.

Hon får medhåll från stiftelsernas styrelseordförande Johan Duvdahl som ser stora möjligheter till utveckling och entreprenörskap i norra Sverige under kommande år.

– Vi står inför en spännande tid med stora planerade investeringar. Där kan våra stiftelser under ledning av Frida bidra med både kunskap, nätverk och kapital för att stötta unga entreprenörer, säger han.

Frida Anundsson har arbetat med Swedbank i olika funktioner och orter i Västerbotten och Västernorrland och bor med sin man och två barn i Kroksta, Örnsköldsvik. Hon lyfter särskilt Sparbanksstiftelsens grundläggande idé om att främja sparandet och ge unga kunskap att fatta bra privatekonomiska beslut som viktiga verktyg för frihet och jämlikhet.

– I slutändan handlar det om frihet och jämlikhet. Sparbanksstiftelsens grundläggande idé att främja sparsamhet ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Frida Anundsson.

Fotograf: Elin Sävelind, Timeline Photo