Sparbanksstiftelsen

Fem unga skidåkare från Västernorrlands län uppmärksammades med varsitt stipendium i samband med Ångermanlands Skidförbunds årsmöte i Sollefteå på onsdagen. Bakom stipendiet står Sparbanksstiftelsen Norrland som vill uppmuntra talanger till fortsatt utveckling.

– Skidåkande är starkt förknippat med Västernorrland och en viktig del av vår identitet. Det är underbart att kunna uppmärksamma så många duktiga unga idrottare. Förhoppningsvis sporrar det dem ytterligare, säger Stig Wiklund, stiftelsens ordförande, som delade ut stipendierna.

Sportsligt uppträdande viktigt

Stipendierna som motsvarar 12 500 kronor vardera delas varje år ut inom alpint, längd och skidskytte. Stipendierna delas ut till en man och en kvinna inom varje gren. Dessa ska enligt kriterierna vara mellan 17 och 19 år, ha en stark anknytning till Västernorrland och vara något av ambassadörer för idrotten och stipendiets riktlinjer. Det är inte bara de bästa årsresultaten som belönas. Stor vikt läggs också vid sportsligt uppträdande och förmågan att kämpa och satsa på sin idrott.
– Det betyder mycket att känna ett stöd inför min framtid som elitsatsande skidskytt och längdåkare. Det är dessutom en kostsam idrott så jag är jättetacksam för att få lite hjälp till min satsning, säger Vilhelm Korpela, en av årets stipendiater.

Sparbanksstiftelsen Norrlands Stipendier 2018 utsedda i samarbete med Ångermanlands Skidförbund:

  • Tilda Johansson, Anundsjö IF (skidskytte)
  • Vilhelm Korpela, I 21 IF (skidskytte)
  • Axel Lindqvist, SSLK (alpint)
  • Frida Karlsson, Sollefteå Skidor (längd)
  • Anton Eriksson, Sollefteå Skidor (längd)

På bilden: Vilhelm Korpela (t.v.) och Anton Eriksson (t.h.) tar emot varsitt stipendium av Sparbanksstiftelsen Norrlands ordförande, Stig Wiklund.