Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wwwroot/sparbanksstiftelsennorrland.se/wp-content/themes/sparbanken/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Stig Wiklund ny ordförande i Sparbanksstiftelsen Norrland – Sparbanksstiftelsen

Stig Wiklund ny ordförande i Sparbanksstiftelsen Norrland

Stig Wiklund, Sundsvall, är ny ordförande i Sparbanksstiftelsen Norrland och dess riskkapitalstiftelse. Stig, känd som en karismatisk mental tränare och coach för såväl idrottsstjärnor som företagsledningar, har suttit med i stiftelsens styrelse sedan 2007 och ser nu fram emot ett ökat engagemang.

– Det har varit en fantastisk resa med duktiga ordföranden och vd:ar som säkerställer en fungerande och stabil verksamhet. För mig blir det viktigt att forma Sparbanksstiftelsen tillsammans med styrelsen och dess huvudmän och att fortsatt utveckla samarbetet med Swedbank. Laget är viktigare än jaget, för att använda ett något slitet uttryck från idrottsvärlden. Men det är sant.

Enligt Stig är stiftelsen i allra högsta grad en relevant samhällsaktör 2017.
– Sparbanksrörelsens filosofi är ständigt aktuell och jag kan se att sparandet har börjat få en annan dimension. Inte minst ser jag det som nödvändigt att vi tidigt lär barn och unga om vikten av en sund ekonomi där man sparar först och konsumerar sen, säger Stig och fortsätter:
– Stiftelsen har en hög status och gör nytta för många. Vi stöttar ung kultur, ung idrott, entreprenörskap och yngres engagemang i Västerbotten och Västernorrland. Vi är starka finansiärer till Ung Företagsamhet och via vår riskkapitalstiftelse hjälper vi det regionala näringslivet genom att gå in med kapital till unga entreprenörer.

Det var i samband med stiftelsens huvudmannastämma på Folkets Hus i Umeå, 12 maj, som Stig Wiklund utsågs till ny ordförande. Han tar över posten efter Maria Hedblom som nyligen utsågs till stiftelsens verkställande tjänsteman.

Den nya styrelsen

Stig Wiklund, Sundsvall (ordförande)
Carina Karlsson, Sollefteå (nyinvald)
Maria Olofsson, Umeå (nyinvald)
Johan Nordin, Örnsköldsvik
Anna Norberg, Lycksele
Tommy Lundmark, Skellefteå

Huvudmän Sparbanksstiftelsen Norrland 2017

Bengt Hedberg, Umeå
Kristin Jonsson, Bredbyn
Ulla Tällström, Örnsköldsvik
Andreas Fälldin, Älandsbro
Joào Pinheiro, Sundsvall
Marita Fransson, Lycksele
Katarina Edvall, Holmsund
Carl-Johan Pettersson, Robertsfors
Ronny Pettersson, Skellefteå
Anna-Britta Åkerlind, Domsjö
Susanne Öberg, Bollstabruk
Mathias Haglund, Åmsele
Åsa Karlsson, Skellefteå
Rebecca Lampinen, Sundsvall
Alexandra Wermelin, Blattnicksele
Fredrik Lundkvist, Lycksele
Mats Norberg, Ramvik
Johan Andersson, Resele
Joakim Vägermark, Torpshammar/Ånge
Malin Åberg, Umeå