Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wwwroot/sparbanksstiftelsennorrland.se/wp-content/themes/sparbanken/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Belönas för osjälviskt engagemang – Sparbanksstiftelsen

Belönas för osjälviskt engagemang

Det musikaliska Sundsvalls-radarparet Linde & Chrisse och den unga eldsjälen Casper Hägglund belönades för sitt osjälviska arbete när Sparbanksstiftelsen Norrlands stipendium till unga ideella krafter delades ut i samband med Ideell Kulturallians Västernorrlands kulturhelg i Söråker 19 november. Och mottagarna blev överraskade:

– Vi hade ingen aning – vi var ju där för att göra en föreställning, och så kom det här, säger en sprudlande Christine Persson.

För andra året i rad delade Sparbanksstiftelsen Norrland ut 12 500 kronor vardera till två stipendiater i Västernorrlands län. Stipendiet delas ut till unga ideella krafter som genom ideellt arbete och med egen drivkraft har modet att göra skillnad. Engagemanget ska vara av betydelse för andra människor och grupper i samhället.

Stipendiet går inte att ansöka om utan lämpliga kandidater väljs ut i samarbete med Ideell Kulturallians Västernorrland.
– Vi vill visa betydelsen av unga människors engagemang i stora och små samhällsfrågor, och vikten av att våga gå från tanke till handling. Årets mottagare förkroppsligar det, de är väl värda den här uppmuntringen, säger Anna Norberg, styrelseledamot i stiftelsen, som delade ut stipendierna på plats i Söråker.

Fram till utdelningen var mottagarna okända, även för stipendiaterna som så vitt de visste medverkade under kulturhelgen av helt andra anledningar.
– Det var väldigt överraskande och otroligt kul. Vi jobbar hårt med våra föreställningar och lägger mycket egna resurser på dem. För oss innebär stipendiet att vi kan göra mer, säger Christine Persson som tillsammans med Linde Jonsson utgör den folkmusikaliska berättarduon Linde & Chrisse.

Även Casper Hägglund är överrumplad.
– Det är väldigt, väldigt kul, men jag är lite chockad. Det känns hedrande att bli uppskattad för det jag gör, säger Casper som tilldelas stipendiet för sitt starka engagemang i Söråkers Folkets Hus där hans stora tekniska kunnande och driv gör det möjligt att genomföra ett stort antal arrangemang som de annars inte skulle klara av.
– Det är en fantastisk mötesplats där unga människor får chansen att vara med. Jag gör det bara för att det är roligt, säger Casper.

På bilden, fr. v: Sparbanksstiftelsen Norrlands Anna Norberg tillsammans med stipendiaterna Casper Hägglund, Christine Persson och Linde Jonsson.