Sparbanksstiftelsen Norrland har valt ny styrelseordförande

Johan Duvdahl, Storuman har valts till ny ordförande för Sparbanksstiftelsen Norrlands styrelse. Johan är näringslivschef i Storumans kommun och tar sig an ett uppdrag med många möjligheter och viktiga frågor att driva:
– Som stark ägare av Swedbank är det viktigt att vi är med och leder samhällets utveckling mot hållbarhet, jämställdhet och en sund ekonomi.

De tre senaste åren har Johan Duvdahl suttit i styrelsen för Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalsstiftelse och nu har han valts till styrelseordförande för Sparbanksstiftelsen Norrland.
– Det är med både stolthet och ödmjukhet som jag tar mig an rollen som ordförande. För mig blir det viktigt att forma Sparbanksstiftelsen tillsammans med styrelsen och dess huvudmän och att fortsatt utveckla samarbetet med Swedbank, berättar Johan Duvdahl.

”Vi står upp för våra långsiktiga idéer”

Johan Duvdahl menar att läget i världen gör att Sparbanksstiftelsen Norrland får en extra viktig roll i Västerbotten och Västernorrland:
– Som samhället ser ut idag är det viktigt att vi står upp för våra långsiktiga idéer med grunden i en sund ekonomi. Där kan vi som ägare av bank och genom våra satsningar på bland annat privatekonomisk utbildning för unga bidra till större frihet för många människor.

Gör skillnad för människor

Sparbanksstiftelsen Norrland gör dessutom nytta och skillnad för människor genom de stipendier som delas ut.
– Vi stöttar ung kultur, ung idrott, entreprenörskap och yngres engagemang i Västerbotten och Västernorrland, säger Johan Duvdahl.

Erfaren entreprenör invald i styrelsen

Vid årsstämman valdes även Gabriella Kjellberg, tidigare huvudman, som ny styrelseledamot.
– Jag har stor respekt för valberedningens arbete och det känns jätteroligt och ärofyllt att ta klivet in i styrelsen. Sparbanksstiftelsen Norrlands fokusområden ligger helt i linje med mina egna intressen och värderingar, och ungt entreprenörskap som kombinerar utbildning och företagande ligger mig särskilt varmt om hjärtat, säger Gabriella Kjellberg.

Gabriella Kjellberg

Hon har själv varit entreprenör i snart 30 år och driver en floristutbildning på Nordvik i Kramfors. Eleverna kommer främst från Västernorrland och Västerbotten och är antingen blivande eller redan etablerade företagare.

”Hela regionen ska leva”

Genom sitt entreprenörskap, och tidigare styrelseuppdrag för Norrlands Travsällskap, har Gabriella Kjellberg lång erfarenhet av samverkan över kommun- och länsgränser. Hon ser Sparbanksstiftelsen Norrland som en förebild för många:
– Det regionala samarbetet som Sparbanksstiftelsen har över inlandet och kusten är inspirerande och ett gott föredöme för såväl kommuner, regioner och näringsliv. Det krävs för att hela regionen ska leva.